Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Zeven vrouwen staan voor Fair Flora, hét bloemen- en plantenlabel dat transparantie biedt over de ecologische footprint van bloemen en planten en door de verkoop projecten wereldwijd ondersteunt! Extra tof: de kweker krijgt een eerlijke prijs voor zijn product. De zeven dames ondersteunen Fair Flora vanuit hun eigen expertise gebied, ieder draagt zijn steentje bij, daar waar mogelijk. Samen zijn we sterk, we vullen elkaar aan in kennis, kunde en persoonlijkheden. Een bonte mix van enthousiasme!

Klik op een foto om ons te leren kennen:

Karolien Tesselaar-Van Tilburg

Karolien Tesselaar-Van Tilburg

You should never take more than you give
We leven op een prachtige aarde met zoveel vrijheid en mogelijkheden. The sky is the limit maar dat is ook letterlijk zo. Met alles wat wij doen zijn er keuzes te maken om milieu en mensvriendelijker te handelen. Daarom ben ik zo blij dat we het consumentenlabel opzetten voor bloemen- en planten. Er worden veel innovaties toegepast in de sierteeltsector en we bieden vele arbeidsplaatsen. Hoe tof is het om met de verkoop van onze producten bij te dragen aan projecten wereldwijd die zorgen dat de 17 grootste duurzaamheidsproblemen aangepakt worden.

Werkgebied 

Al jaren werk ik met de ISO 26000, de internationale richtlijn voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties. Op praktische wijze MVO vorm geven en daadwerkelijk verbeteringen doorvoeren. Met mijn bedrijf ondersteun ik bedrijven in operationele en marketingtaken, vaak gericht op duurzaamheid. Met mijn altijd kloppende duurzame hart draag ik bij in de operationele taken binnen Fair Flora: getting things done!

Marleen van Arendonk

Marleen van Arendonk

Groen en goed zakendoen als basis
” Van jongs af aan heb ik me bezig gehouden met ‘moeder aarde’. Aardrijkskunde was één van mijn favoriete vakken en ik heb veel van de wereld, uiteenlopende culturen en natuurlandschappen gezien en er over gelezen. ‘Verbeter de wereld en begin bij jezelf! Wanneer iedereen zich aan dit motto houdt, dan kunnen we gezamenlijk toch nog meer krachten bundelen! Toen het Fair Flora initiatief aan me werd geïntroduceerd, was ik direct enthousiast en heb JA gezegd om als ambassadeur op te treden. Ik sta achter de betrokkenheid van de kwekers van Fair Flora die het duurzaam kweken van bloemen en planten als gezamenlijk uitgangspunt hebben. Voor kopers van bloemen of planten zou de voorwaarde van groen & goed zakendoen als basis moeten gelden, en de vraag hiernaar neemt alsmaar toe. Grote plus is de extra positieve, menselijke en milieu-bijdrage; want Fair Flora combineert het goede van beide door bij aankoop van een Fair Flora bloem of plant een donatie te doen aan één van de goede doelen waaronder deze: 2Mothers.

Werkgebied 

Als ambassadeur van Fair Flora verwacht ik mijn netwerk in de sierteelt sector en overige relaties te kunnen laten samensmelten met zowel de groene bloemen- als plantenkwekers als met de diverse goede doelen. Naast netwerker ben ik volop inzetbaar om allerhande marketing en dus organisatorische zaken voor Fair Flora voor mijn rekening te nemen. Zo stond ik in de stand van Fair Flora tijdens de KICK OFF-deelname aan de TREx beurs in Nieuwegein. Ik spreek mijn vertrouwen uit op het effect van meer aandacht voor ‘moeder aarde’.  Groen & goed zakendoen daar houd ik van! 

Marloes Fröling

Marloes Fröling

Samen staan we sterk
De relatie tussen mens en natuur is cruciaal. Zonder alles wat de natuur ons biedt kunnen wij niet bestaan. Het is daarom onze verantwoordelijkheid de footprint die we op aarde achterlaten te verkleinen. Maar waar begin je? Ik geloof in ‘samen staan we sterk’. In het zoeken naar de juiste balans, waarin planten een belangrijke sleutelrol spelen. Fair Flora brengt, door het vormen van een platform tussen kwekers en consumenten, eerlijke en duurzame producten de wereld in.

Werkgebied 

Vanuit de studie tropische bosbouw ben ik via de opleiding milieukunde doorgerold in de wereld van levenscyclusanalyses. In zo’n analyse worden allerlei verschillende milieu categorieën meegenomen, waarmee uiteindelijk de gehele milieu-impact van een plant berekend worden. Samen met de sociale aspecten die komen kijken bij het kweken van planten, wordt deze milieu-impact meegenomen in de marketing van mooie, eerlijke en duurzame producten; Fair Flora.

Marina Kiur

Marina Kiur

 Mijn wens is dat alle kinderen in deze wereld gelijkwaardig behandeld worden.  Zelf heb ik twee lieve dochters waar van ik hoop dat ze sterk en gezond mogen opgroeien.

Werkgebied

Binnen Fair Flora verzorg ik financiële administratie. Ik heb gekozen om bij Fair Flora te werken, aangezien ik daar door mijn talenten in te zetten een bijdrage kan leveren aan de bestrijding van armoede in ontwikkelingslanden. 

Liza Sokol

Liza Sokol

Ik voel me vereerd ambassadeur te mogen zijn van Fair Flora, een bedrijf dat haar klanten met prachtige bloemen en planten wil verbinden, met duurzaamheid als leidraad. Het minimaliseren van onze voetafdruk is essentieel als we deze prachtige planeet willen behouden voor toekomstige generaties. En het is geweldig om Fair Flora in de voorhoede van dit herstel en genezingsproces te zien.

Werkgebied 

Ik ben filmmaker. Mijn bedrijf verleent videografische services aan personen en bedrijven. Ik ben blij te kunnen zeggen dat de meeste van mijn agrarische klanten en die in andere sectoren verduurzaming steunen. Door hen te helpen hun marketingdoelen te bereiken, draag ik op mijn beurt bij aan het beter maken van onze wereld.

Martine Reijm

Martine Reijm

Wij als mensen hebben de natuur nodig, maar de natuur heeft ons ook nodig

Een mooie natuur om je heen kan zo veel met je doen. Het leert je waarderen in wat voor wonderlijke wereld we leven, maar we hebben het ook nodig. Met zijn allen houden we de wereld in stand. Dit kunnen we nog wel eens uit het oog verliezen. Wij als mensen hebben de natuur nodig, maar de natuur heeft ons ook nodig. Door middel van Fair Flora brengen we dit onder de aandacht bij iedereen die een Fair Flora plant of bloem koopt. En we kunnen helpen wat terug te doen aan de natuur. Door de goede doelen, geven we wat terug en we zorgen voor meer aandacht voor duurzaamheid en hoe we om gaan met de aarde.

Werkgebied 

Op dit moment ben ik bezig met het afronden van mijn studie Information Sciences. Hiernaast werk ik als business informatie analist bij een verzekeringsmaatschappij. Hier houd ik mij bezig met het onderhoud en beheer van het crm-programma. Nadat ik mij studie heb afgerond wil ik ook helpen bij Fair Flora, maar het hoe en wat is nog niet bekend. Dit gaan we bekijken, nadat ik mijn studie heb afgerond. 

Hanneke Ubink

Hanneke Ubink

Samenwerken om te verbeteren
” Ik ben van mening dat wij van geluk mogen spreken dat we op deze prachtige aardbol mogen leven. Helaas gaan we hier niet altijd even netjes mee om.  Het plantje wat wij kopen in het tuincentrum lijkt wel groen aan de buitenkant, maar is dit nu wel echt zo? Fair Flora probeert hier duidelijkheid in te scheppen. Dit is ook precies de reden waarom ik zo enthousiast was toen zij mij gevraagd hebben als ambassadrice. Als ambassadrice van Fair Flora hoop ik dat wij een stap kunnen maken binnen de bloemen en planten wereld en open en eerlijk het gesprek met elkaar kunnen voeren over hoe we dit doen en hoe dit in de toekomst nog beter kan.

Werkgebied

Ik ben werkzaam bij handelsbedrijf Ubink, een kweker van cactussen en succulenten. Ik richt me voornamelijk op onze kwekerij in het buitenland en voer de footprintberekening uit. Ik zet mijn kennis van de sector graag in om Fair Flora verder te brengen.”