Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Zeven vrouwen staan voor Fair Flora, hét bloemen- en plantenlabel dat transparantie biedt over de ecologische footprint van bloemen en planten en door de verkoop projecten wereldwijd ondersteunt! Extra tof: de kweker krijgt een eerlijke prijs voor zijn product. De zeven dames ondersteunen Fair Flora vanuit hun eigen expertise gebied, ieder draagt zijn steentje bij, daar waar mogelijk. Samen zijn we sterk, we vullen elkaar aan in kennis, kunde en persoonlijkheden. Een bonte mix van enthousiasme!

Klik op een foto om ons te leren kennen:

Karolien Tesselaar-Van Tilburg

Karolien Tesselaar-Van Tilburg

You should never take more than you give
We leven op een prachtige aarde met zoveel vrijheid en mogelijkheden. The sky is the limit maar dat is ook letterlijk zo. Met alles wat wij doen zijn er keuzes te maken om milieu en mensvriendelijker te handelen. Daarom ben ik zo blij dat we het consumentenlabel opzetten voor bloemen- en planten. Er worden veel innovaties toegepast in de sierteeltsector en we bieden vele arbeidsplaatsen. Hoe tof is het om met de verkoop van onze producten bij te dragen aan projecten wereldwijd die zorgen dat de 17 grootste duurzaamheidsproblemen aangepakt worden.

Ambassadeur Ik ben ambassadeur van MadeBlue; schoon drinkwater is een groot probleem wereldwijd maar in Nederland kunnen we ons daar niet zoveel bij voorstellen. Even je dorst lessen bij de kraan is zo vanzelfsprekend. Ondertussen gebruiken we veel schoon drinkwater voor onze productieprocessen terwijl er elders in de wereld een chronisch tekort is aan water. Vandaar dat het belangrijk is dat Fair Flora bijdraagt aan eerlijke verdeling van drinkwater, daar helpt MadeBlue bij!

Werkgebied Al jaren werk ik met de ISO 26000, de internationale richtlijn voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties. Op praktische wijze MVO vorm geven en daadwerkelijk verbeteringen doorvoeren. Met mijn bedrijf ondersteun ik bedrijven in operationele en marketingtaken, vaak gericht op duurzaamheid. Met mijn altijd kloppende duurzame hart draag ik bij in de operationele taken binnen Fair Flora: getting things done!

Marleen van Arendonk

Marleen van Arendonk

Groen en goed zakendoen als basis
” Van jongs af aan heb ik me bezig gehouden met ‘moeder aarde’. Aardrijkskunde was één van mijn favoriete vakken en ik heb veel van de wereld, uiteenlopende culturen en natuurlandschappen gezien en er over gelezen. ‘Verbeter de wereld en begin bij jezelf! Wanneer iedereen zich aan dit motto houdt, dan kunnen we gezamenlijk toch nog meer krachten bundelen! Toen het Fair Flora initiatief aan me werd geïntroduceerd, was ik direct enthousiast en heb JA gezegd om als ambassadeur op te treden. Ik sta achter de betrokkenheid van de kwekers van Fair Flora die het duurzaam kweken van bloemen en planten als gezamenlijk uitgangspunt hebben. Voor kopers van bloemen of planten zou de voorwaarde van groen & goed zakendoen als basis moeten gelden, en de vraag hiernaar neemt alsmaar toe. Grote plus is de extra positieve, menselijke en milieu-bijdrage; want Fair Flora combineert het goede van beide door bij aankoop van een Fair Flora bloem of plant een donatie te doen aan één van de goede doelen waaronder deze: 2Mothers.

Ambassadeur In de lijn van mijn moederschap van een gezonde tweeling hier in Nederland, ondersteun ik Stichting 2Mothers in Bangladesh. Zij is erop gericht om moeders van kinderen met een beperking op weg te helpen naar financiële onafhankelijkheid. ​Gezinnen met een kind met een beperking hebben grote behoefte aan gezondheidszorg. Deze zorg is vaak onbereikbaar omdat ouders niet verzekerd zijn en geen geld hebben voor fysiotherapie en hulpmiddelen zoals rolstoel e.d. Buitenshuis werken is ook al lastig voor moeders in verband met de zorg voor hun gehandicapte kind. 2Mothers wil hier iets aan doen door deze moeders thuis aan het werk te helpen. Daardoor hebben zij eveneens recht op een ziektekostenverzekering.

​De moeders maken vloerkleden, poefs, manden, hangmatten etc. van jute. 2Mothers zorgt vervolgens voor de internationale verkoop. De winst van de verkoop op deze producten komt vervolgens weer ten goede aan de gezinnen in Bangladesh doordat dit geld terug vloeit naar The Thom Foundation. Een stichting die al meer dan 10 jaar wereldwijd projecten gericht op kinderen met een beperking steunt o.a. dus in Bangladesh. (Zie www.thethomfoundation.nl) ​

Werkgebied Als ambassadeur van Fair Flora verwacht ik mijn netwerk in de sierteelt sector en overige relaties te kunnen laten samensmelten met zowel de groene bloemen- als plantenkwekers als met de diverse goede doelen. Naast netwerker ben ik volop inzetbaar om allerhande marketing en dus organisatorische zaken voor Fair Flora voor mijn rekening te nemen. Zo stond ik in de stand van Fair Flora tijdens de KICK OFF-deelname aan de TREx beurs in Nieuwegein. Ik spreek mijn vertrouwen uit op het effect van meer aandacht voor ‘moeder aarde’.  Groen & goed zakendoen daar houd ik van! 

Marloes Fröling

Marloes Fröling

Samen staan we sterk
De relatie tussen mens en natuur is cruciaal. Zonder alles wat de natuur ons biedt kunnen wij niet bestaan. Het is daarom onze verantwoordelijkheid de footprint die we op aarde achterlaten te verkleinen. Maar waar begin je? Ik geloof in ‘samen staan we sterk’. In het zoeken naar de juiste balans, waarin planten een belangrijke sleutelrol spelen. Fair Flora brengt, door het vormen van een platform tussen kwekers en consumenten, eerlijke en duurzame producten de wereld in.

Ambassedeur Een project dat ik vanuit Fair Flora wil ondersteunen is ‘Work with Nature’. Zij staan voor het beschermen en herbebossen van het regenwoud in Costa Rica, met aandacht voor educatie en onderzoek. De Sustainable Development Goals ‘Climate action’ (nr 13) en ‘Life on land’ (nr 15), zijn hiermee nauw verbonden en zou ik samen met ‘Responsible consumption and production’ (nr 12) graag willen uitdragen.

Werkgebied Vanuit de studie tropische bosbouw ben ik via de opleiding milieukunde doorgerold in de wereld van levenscyclusanalyses. In zo’n analyse worden allerlei verschillende milieu categorieën meegenomen, waarmee uiteindelijk de gehele milieu-impact van een plant berekend worden. Samen met de sociale aspecten die komen kijken bij het kweken van planten, wordt deze milieu-impact meegenomen in de marketing van mooie, eerlijke en duurzame producten; Fair Flora.

Marina Kiur

Marina Kiur

 Mijn wens is dat alle kinderen in deze wereld gelijkwaardig behandeld worden.  Zelf heb ik twee lieve dochters waar van ik hoop dat ze sterk en gezond mogen opgroeien.

Ambassadeur Ik ben slechts een heel klein schakeltje in deze wereldketen. Er wordt altijd gezegd: verbeter de wereld, begin bij jezelf. Ik hoop door mijn inzet bij Fair Flora, dat deze succesvol mag worden en heel veel mooie, eerlijke en duurzame bloemen en planten mag verkopen. Waarvan een deel naar mijn goede doel gaat: Stichting Christian Childcare Programme (CCP). Deze zet zich in voor de allerarmste weeskinderen in Oeganda. CCP biedt onderwijs, voedsel en medische hulp aan die kinderen die dat het meeste nodig hebben.

Werkgebied Binnen Fair Flora verzorg ik financiële administratie. Ik heb gekozen om bij Fair Flora te werken, aangezien ik daar door mijn talenten in te zetten een bijdrage kan leveren aan de bestrijding van armoede in ontwikkelingslanden. 

Liza Sokol

Liza Sokol

Ik voel me vereerd ambassadeur te mogen zijn van Fair Flora, een bedrijf dat haar klanten met prachtige bloemen en planten wil verbinden, met duurzaamheid als leidraad. Het minimaliseren van onze voetafdruk is essentieel als we deze prachtige planeet willen behouden voor toekomstige generaties. En het is geweldig om Fair Flora in de voorhoede van dit herstel en genezingsproces te zien.

Ambassadeur Ik ben ambassadeur van Stichting DierenLot. Jammer genoeg zijn er zelfs in Nederland nog veel verwaarloosde, mishandelde en in de steek gelaten dieren in nood. Ze worden opgesloten in veel te kleine hokken, soms ernstig mishandeld, of zonder pardon op straat gezet. Stichting DierenLot heeft als doel noodlijdende dieren in Nederland te beschermen en te helpen.
Stichting DierenLot steunt dierenhulp in heel Nederland bij kleine dierenorganisaties, omdat zij het verreweg het moeilijkst hebben met het financieren van hun hulpverlening. Stichting DierenLot financiert voor onder andere: dierenasiels, dierenambulanceorganisaties, uitvoeringen verbouwingen, dierenartskosten en medicijnen.

Werkgebied I am a filmmaker. My company provides videography services to private clients and companies. I am happy to say that most of my clients in agricultural and other sectors support sustainable development. And by helping them achieve their marketing goals I also contribute to making this world a better place.

Martine Reijm

Martine Reijm

Wij als mensen hebben de natuur nodig, maar de natuur heeft ons ook nodig

Een mooie natuur om je heen kan zo veel met je doen. Het leert je waarderen in wat voor wonderlijke wereld we leven, maar we hebben het ook nodig. Met zijn allen houden we de wereld in stand. Dit kunnen we nog wel eens uit het oog verliezen. Wij als mensen hebben de natuur nodig, maar de natuur heeft ons ook nodig. Door middel van Fair Flora brengen we dit onder de aandacht bij iedereen die een Fair Flora plant of bloem koopt. En we kunnen helpen wat terug te doen aan de natuur. Door de goede doelen, geven we wat terug en we zorgen voor meer aandacht voor duurzaamheid en hoe we om gaan met de aarde.

Ambassadeur Ik zelf houd erg van duiken en tijdens het duiken ben ik erachter gekomen dat niet alleen boven water er een hele mooie natuur is, maar onder water is er ook heel veel moois te beleven en is het echt een hele andere wereld. Een van de mooiste dieren vind ik de schildpad en ik hoop dan ook zeker om ooit nog eens een schildpad tegen te komen terwijl ik aan het duiken ben. Maar je hoort veel verhalen over de moeilijkheden die schildpadden hebben om te overleven. Ik ben zelf een dochter van een kweker en wij importeren onder andere planten uit Costa Rica. Ik ben hier dan ook meerdere keren geweest en heb er ook een jaar gestudeerd. In Costa Rica viel het mij op dat wij als mens veel invloed hebben op de natuur en het voortbestaan er van. Met Fair Flora kunnen wij een meehelpen aan het beschermen van de natuur door middel van de goede doelen. Een project dat ik vanuit Fair Flora wil ondersteunen heeft dit als doel. La Tortuga Feliz is een organisatie in Costa Rica die de schildpadden beschermt met behulp van de lokale bevolking. De bevolking wordt geleerd hoe belangrijk het is om de schildpadden te beschermen en te zorgen dat de nesten van de schildpadden niet worden geplunderd. De bevolking krijgt hierdoor een inkomen, waardoor het voor hen ook minder noodzakelijk is om de nesten van de schildpadden te plunderen, dus dat is een win-win situatie.

Werkgebied Op dit moment ben ik bezig met het afronden van mijn studie Information Sciences. Hiernaast werk ik als business informatie analist bij een verzekeringsmaatschappij. Hier houd ik mij bezig met het onderhoud en beheer van het crm-programma. Nadat ik mij studie heb afgerond wil ik ook helpen bij Fair Flora, maar het hoe en wat is nog niet bekend. Dit gaan we bekijken, nadat ik mijn studie heb afgerond. 

Hanneke Ubink

Hanneke Ubink

Samenwerken om te verbeteren
” Ik ben van mening dat wij van geluk mogen spreken dat we op deze prachtige aardbol mogen leven. Helaas gaan we hier niet altijd even netjes mee om.  Het plantje wat wij kopen in het tuincentrum lijkt wel groen aan de buitenkant, maar is dit nu wel echt zo? Fair Flora probeert hier duidelijkheid in te scheppen. Dit is ook precies de reden waarom ik zo enthousiast was toen zij mij gevraagd hebben als ambassadrice.

Ambassadeur Als ambassadrice van Fair Flora hoop ik dat wij een stap kunnen maken binnen de bloemen en planten wereld en open en eerlijk het gesprek met elkaar kunnen voeren over hoe we dit doen en hoe dit in de toekomst nog beter kan.

Een doorn in het oog binnen de plantensector, maar ook binnen mijn eigen huishouden, is de grote hoeveelheid plastic afval die we produceren. Naast de verpakkingsmaterialen en plastic verbruiksmiddelen bevindt zich ook plastic in onze kleding (fleece, nylon, acryl, polyester) en zelfs in verzorgingsmiddelen, deze komen door het gebruik en wassen hiervan via onze afvoer in het riool terecht. Maar omdat de deeltjes zeer klein zijn kan de rioolwaterzuiveringsinstallatie deze niet filteren en komen deze in onze natuur terecht. Doordat dieren en vissen in zee deze deeltjes weer eten komen deze ook in onze voedselketen terecht. Plastic soup foundation steunt initiatieven om een einde aan de zogenoemde soup van plastic in onze oceanen tegen te gaan en te voorkomen.

Werkgebied Ik ben werkzaam bij handelsbedrijf Ubink, een kweker van cactussen en succulenten. Ik richt me voornamelijk op onze kwekerij in het buitenland en voer de footprintberekening uit. Ik zet mijn kennis van de sector graag in om Fair Flora verder te brengen.”