Wereld waterdag: dit is hoe onze planten helpen

Fair Flora - Eerlijke bloemen en planten - Wereld waterdag

Wereld waterdag: dit is hoe onze planten helpen

Op 22 maart is het Wereld Waterdag. Hoewel wij het ons in Nederland lastig kunnen voorstellen zijn er wereldwijd miljoenen mensen die geen toegang tot veilig water hebben. En de gevolgen daarvan zijn ernstig. Zo sterven er dagelijks 700 kinderen jonger dan 5 jaar door het gebrek aan schoon drinkwater.

Het doel: veilig water voor iedereen

De Verenigde Naties (en Fair Flora natuurlijk ook) willen dat uiterlijk in 2030 iedereen toegang heeft tot veilig water. Dit doel is onderdeel van de Sustainable Development Goals, kortweg SDG’s. In totaal zijn er 17 SDG’s, veilig drinkwater is nummer 6. Samen vormen de 17 SDG’s de nieuwe mondiale agenda die een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

Schoon drinkwater in ontwikkelingslanden

Fair Flora kwekers maken zich hard voor eerlijke en duurzame planten. En daar valt bijdragen aan de Sustainable Development Goals ook onder. Zo steunen wij MADE BLUE, een prachtige organisatie die zich inzet voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Inmiddels heeft MADE BLUE bijna 5 miljard liter schoon drinkwater weten te realiseren. Dit staat gelijk aan veilig water voor 66.824 personen gedurende 10 jaar!

Ons eigen waterverbruik

Fair Flora doet méér dan het steunen van projecten als MADE BLUE. Samen met onze kwekers kijken we kritisch naar ons eigen waterverbruik. Voor het kweken van onze planten is immers water nodig. En wij vinden het belangrijk om hier op een zo verantwoord mogelijke manier mee om te gaan. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • Onze kwekers zoveel mogelijk regenwater gebruiken voor het bewateren van de planten? Het regenwater wordt opgevangen op het dak van de kassen en vervolgens gebruikt om de planten water te geven.
  • We gebruik maken van een gesloten waterkringloop? Water wat gebruikt wordt om de planten water te geven wordt opgevangen, gezuiverd en opnieuw gebruikt.

Fair Flora kwekers spannen zich dagelijks in om zo duurzaam mogelijk te werken. En met resultaat. Zo heeft onze kweker VDE Plant het waterverbruik van de Clusia in 5 jaar tijd maar liefst met 85% heeft weten terug te dringen!

 

Aantal liter waters nodig voor het kweken van 1 Clusia

Eerlijke en duurzame plant - Clusia

Wil jij er ook voor zorgen dat in 2030 iedereen ter wereld toegang heeft tot veilig drinkwater én dat je kunt blijven genieten van mooie planten in huis of op kantoor? Kies dan voor een Fair Flora plant! Het volledige assortiment vind je hier.