Historie Fair Flora

Historie Fair Flora

De eindklant, consument, hecht meer en meer waarde aan eerlijke producten. Tenslotte zijn het de uitgegeven euro’s die aangeven wat belangrijk is en wat niet. Wat is de impact van jouw aangekochte producten? Welk signaal geef je daarmee af? De vraag was dan ook: hoe krijgen we duurzame bloemen en planten bij de mensen in huis? Er zijn al een heel aantal kwekers die voorop lopen op de markt en al footprintberekeningen hebben gemaakt, echter zijn de kanalen er nog niet (voldoende) om deze producten bij de klant te krijgen. De oplossing ligt dan ook in het creëren van een consumentenlabel, zorgen dat het proces van a tot z klopt en dat de klant in staat is om zelf een bewuste keuze te maken. Vanuit die gedachte is Fair Flora ontstaan. Aan de ene kant een platform voor kwekers om hun mooie eerlijke producten zelf aan te bieden, aan de andere kant een duidelijk en transparant platform voor de klant om een bewuste, eerlijke aankoop te doen.

Dan steek je met de enthousiastelingen de koppen bij elkaar, ga je in gesprek met partijen die het proces kunnen verzorgen (bundelen en logistiek), zorg je voor afzetkanalen en maak je het informatiekanaal (website).

De grootste uitdaging ligt in het bereiken van alle partijen. Klein is het nieuwe groot. Dus we starten met wat we nu kunnen doen en hopen van harte dat we grote stappen voorwaarts maken zodat we:

  • kwekers kunnen belonen voor hun vooruitstrevende rol;
  • de sierteeltsector kunnen innoveren en verduurzamen;
  • wereldwijd projecten ondersteunen ter verbetering van de aarde (zowel people als planet);
  • mensen blij maken met mooie bloemen en planten met een positief effect op de gemeenschap!

Doet u mee?