Fair Flora neemt intrek in World Horti Center

Fair Flora verhuist naar het WHC

FOCUS OP DUITSLAND EN ONLINE GROEI IN 2019

Fair Flora is begin januari verhuist naar het World Horti Center in Naaldwijk. Vanuit het nieuwe kantoor in het Westland zal verder worden gewerkt aan de missie om eerlijke en duurzame bloemen en planten op de markt te brengen. Voorheen werkte Fair Flora vanuit Nieuwkoop.

Fair Flora ging vorig jaar van start als hét label voor duurzaam geproduceerde bloemen en planten. Alleen producten die aan strikte criteria voldoen en waarvan de footprint is berekend, mogen onder de naam Fair Flora op de markt worden gebracht. En wel voor de prijs die de kweker zelf nodig denkt te hebben om door te gaan met verduurzamen. Zodoende kan worden geïnvesteerd in bijvoorbeeld nieuwe teelttechnieken en betere mogelijkheden voor het personeel. Dit alles gebeurt op transparante wijze, want de resultaten van alle kwekers kunnen op ieder moment online worden bekeken.

Sinds de start in 2018 groeide Fair Flora in snel tempo. Inmiddels zijn 14 kwekers aangesloten en staat nummer 15 reeds in de planning. Karolien Tesselaas-Van Tilburg, Marleen van Arendonk, Marloes Frölich, Marina Kiur, Liza Sokol, Martine Reijm en Hanneke Ubink vormen gezamenlijk het gezicht van de organisatie. Daarnaast is Marco Stolze recent aangetrokken voor operations en sales, om de groei van Fair Flora dit jaar te kunnen continueren. In 2019 zal de focus voor een belangrijk deel op Duitsland liggen en hoopt Fair Flora de eerste producten aan te bieden via de retail. Ook zal de verkoop via cash & carry en online verder worden uitgebreid en hoop Fair Flora aansluiting te vinden bij de grote platforms als Bol.com en Amazon.

Duurzaamheidplein


De keuze om Fair Flora te vestiging in het World Horti Center was niet moeilijk, zo licht Karolien Tesselaar-Van Tilburg toe. “Het is de place to be, hét middelpunt van de internationale tuinbouw. Het spreekt voor zich dat wij daar met onze ambities deel van willen uitmaken.” Fair Flora heeft een kantoor in gebruik genomen op de begane grond, grenzend aan de participantenvloer van de Demokwekerij. Van Tesselaar-Van Tilburg geeft aan dat naast het kantoor bovendien vanuit het World Horti Center een duurzaamheidplein zal verrijzen, waar meerdere partijen invulling zullen geven aan het thema duurzaamheid. “Ideaal dus om gasten en relaties te ontvangen en mee te nemen in ons verhaal.”

Naast Fair Flora zullen op termijn ook marketingorganisatie Greenhouse Marketeers en Bamboo Village Uganda hun intrek nemen in hetzelfde kantoor in het World Horti Center. Bamboo Village Uganda is opgericht met het doel om zowel armoede als klimaatverandering te bestrijden. Door het planten en laten groeien van bamboe wordt CO2 geabsorbeerd, waardoor er minder koolstofdioxide in de atmosfeer terecht komt. Zo wordt de opwarming van de Aarde tegengegaan.