Planten Fair Flora bij bloemenspecialist Bonne Fleur

Fair Flora verkrijgbaar in speciaalzaak Bonne Fleur

Planten Fair Flora bij bloemenspecialist Bonne Fleur

Fair Flora maakt de stap naar de gespecialiseerde detailhandel. In de drie filialen van Bonne Fleur in Hendrik Ido Ambacht, Gorinchem en Zwijndrecht wordt een breed assortiment duurzame planten van Fair Flora aangeboden.

Ondernemer Wilfred Ruitenberg hoopt een jonger publiek te trekken en wil tevens bijdragen aan een duurzame wereld.
Wilfred Ruitenberg is eigenaar van drie speciaalzaken die gecertificeerd zijn volgens de Barometer Duurzame Bloemist. De winkels voldoen aan de eisen van het hoogste gouden niveau. Desondanks ziet Ruitenberg mogelijkheden om het aanbod verder te verduurzamen.

Daarom is een gedeelte in alle winkels ingericht met Fair Flora-producten. “Ik geloof heel sterk in de gedachte achter Fair Flora. De planten worden geteeld met oog voor duurzaamheid op het gebied van mens, milieu en grondstoffen. Daar draag ik graag aan bij.”

De verwachting is dat vooral jonge consumenten interesse hebben in de duurzame planten van Fair Flora. Een doelgroep die nu minder snel naar een speciaalzaak gaat voor bloemen en planten. Bonne Fleur is gestart met een aanbod van groene en bloeiende kamerplanten en heeft daar in de drie winkels een aparte hoek voor ingericht. Door middel van reclame moet daarop de aandacht worden gevestigd. “Het gaat in eerste instantie om kleine aantallen, dus de grootste uitdaging ligt bij de logistiek. Samen met Fair Flora gaan we hierin investeren om te kijken of dit op lange termijn haalbaar is en of meer detaillisten kunnen volgen.”

Fair Flora werd vorig jaar gelanceerd als hét label dat transparantie biedt over de ecologische footprint van bloemen en planten. Inmiddels zijn 14 kwekers bij Fair Flora aangesloten. Tot nu toe werden de producten enkel aangeboden via cash & carry en online. Karolien Tesselaar van Fair Flora kijkt dan ook uit naar de samenwerking met Bonne Fleur. “Wilfred gelooft in onze producten en wij willen hem graag helpen om de verkoop in zijn winkels tot een succes te
maken. Wij zijn dan ook trots op deze stap en we hopen tegelijkertijd meer inzicht te krijgen in de consumentenmarkt.”

Fair Flora verkrijgbaar in speciaalzaak Bonne Fleur