Onze goede doelen

Onze goede doelen

Fair Flora stimuleert eerlijke en duurzame productie door de voorwaarden die aan de producten gesteld worden. Maar we doen nog meer. Voor elke verkochte plant gaat een bedrag naar projecten van geselecteerde goede doelen. Benieuwd welke dit zijn? Bekijk ze op deze pagina.

Klik op een logo voor meer informatie:

MadeBlue

MadeBlue

Schoon drinkwater
Schoon drinkwater voor iedereen
Gekozen door Karolien Tesselaar

Beschikbaar maken van evenveel schoon drinkwater in ontwikkelingslanden… een liter voor een liter. Water wat nodig is om kop cappuccino of reep chocolade te maken, of het water wat nodig was voor een bloem of plant om te groeien wordt door made blue 1-op-1 elders beschikbaar gemaakt.

Samen met bijna 200 ondernemers zorgen wij voor meer dan twee miljard liter schoon drinkwater in gebieden waar dat het meest nodig is: wereldwijd kampen 2,7 miljard mensen met een tekort aan drinkwater. Voor 780 miljoen mensen is deze situatie permanent… voor 3,5 miljoen mensen per jaar komt hulp te laat. Water staat aan de basis van gezondheid, naar school te gaan, te kunnen werken.

Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation

Geen plastic in ons water!
Geen plastic in ons water
Gekozen door Hanneke Ubink
De missie van Plastic Soup Foundation is: ‘No plastic waste in our water!‘ We halen geen plastic uit het water; we zorgen dat het er niet (meer) in komt. Sinds onze oprichting in 2011 proberen we dit doel te bereiken door bronnen van plasticsoep aan te pakken, zoals microplastics in cosmetica en synthetische vezels uit kleding. Inmiddels behoort de organisatie van Nederlandse bodem volgens de internationale pers tot ‘One of the leading advocacy groups to tackle plastic pollution.’ 

We werken met een toegewijd team vanuit Amsterdam met een vaste aanpak:

Be aware: De Plastic Soup Foundation vraagt continu aandacht voor de plasticsoep via campagnes, nieuwsberichten en social media.

Get educated: Get educated: Wie zich wil verdiepen in de plasticsoep is bij ons aan het goede adres. Zo ontwikkelden we in 2016 gastlessen voor basisscholen en het voortgezet onderwijs. In 2017 zijn lanceren we een nieuw digitaal educatieprogramma voor het basisonderwijs. Verder werken wij samen met deskundigen, politici, organisaties, universiteiten en bedrijven die een aansluitende missie of visie hebben.

Find solutions: Plastic Soup Foundation stimuleert alle mogelijke (innovatieve) oplossingen die helpen om de plasticsoep aan de bron te bestrijden. Maatregelen die voorkomen dat plastic in het milieu, water en uiteindelijk in zee terechtkomt hebben wat ons betreft de meeste impact. Denk hierbij aan het terugdringen van single-use consumentenplastics, de ontwikkeling van een Plastic Footprint-scan voor bedrijven maar ook installaties die op een slimme wijze plastic afvangen in rivieren.

www.plasticsoupfoundation.org

La Tortuga Feliz

La Tortuga Feliz

Bescherming van zeeschildpadden
Beschermen van eieren van schildpadden in Costa Rica
Gekozen door Martine Reijm
La Tortuga Feliz is een programma wat de schildpadden in Tortuguero in Costa Rica beschermd. De schildpadden worden bedreigd, doordat de eieren in de nesten worden geplunderd, waardoor er elke keer minder schildpadden geboren worden. La Tortuga Feliz speelt hier op in door de lokale bevolking te leren hoe ze de eieren van de schildpadden kunnen beschermen. Samen met vrijwilligers zorgt de lokale bevolking ervoor dat de eieren niet meer geplunderd worden en dat de jonge schildpadden worden uitgezet in de zee. Dit doet ze door nachtelijk de wacht te houden en zo er voor te zorgen dat de nesten niet geplunderd worden, maar ook worden de eieren verzameld en op speciale broedplekken uitgebroed. De lokale bevolking krijgt hiervoor in ruil een inkomen, waardoor ze kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Hierdoor is het voor de bevolking ook niet noodzakelijk om de nesten te plunderen. De organisatie zorgt er dus voor dat én de schildpadden beschermd worden én de lokale bevolking een inkomen heeft.
Work With Nature

Work With Nature

Bescherming van regenwoud
Bescherming van regenwoud in Costa Rica
Gekozen door Marloes Fröling
Het regenwoud in Costa Rica is één van de meest mooie en bijzondere plekken op aarde met een hele hoge biodiversiteit aan planten en dieren. Essentieel om te behouden voor huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door land met regenwoud aan te kopen. Het land dat wij aankopen plaatsen we direct onder de natuurbeschermingswet van Costa Rica, waardoor het voor altijd beschermd is tegen commerciële exploitatie. Maar wij gaan nog een stapje verder: samen met Oscar, onze Costa Ricaanse ranger, zorgen we voor betrokkenheid en bewustwording onder de lokale bevolking zodat er niet toch nog stiekem bomen worden gekapt of dieren worden gestroopt. Op onze trapcambeelden hebben we zelfs bewijs dat er diverse zoogdieren teruggekeerd zijn naar het gebied! Onze volgende mijlpaal is 400 hectare regenwoud beschermen, dan kunnen de luiaard en verschillende apen weer leven in het gebied.

Stichting Christian Childcare Programme

Stichting Christian Childcare Programme

Hulp aan kinderen
Hulp aan kinderen in Oost-Uganda
Gekozen door Marina Kiur
Stichting Christian Childcare Programme biedt al sinds 1981 structurele hulp aan kinderen in Oost-Uganda door: individuele sponsoring van kinderen, aanbieden van beroepsopleidingen aan inmiddels 4000 jongeren, het opzetten en self supporting maken van diverse projecten. Fair Flora focust zich vooral op dit laatste punt: door aanleg van landbouwgronden wordt gezorgd voor educatie, natuurbehoud, economische groei. Ons doel is om bamboebossen aan te gaan leggen waarmee we de levensstandaard en biodiversiteit verbeteren.
2Mothers

2Mothers

Moeders van kinderen met beperking
Werk voor moeders van kinderen met een beperking in Bangladesh
Gekozen door Marleen van Arendonk
Stichting 2Mothers is opgericht om moeders van kinderen met een beperking op weg te helpen naar financiële onafhankelijkheid. ​Gezinnen met een kind met een beperking hebben grote behoefte aan gezondheidszorg. Deze zorg is voor hen vaak onbereikbaar omdat ouders niet verzekerd zijn en geen geld hebben voor fysiotherapie en hulpmiddelen zoals rolstoel e.d. Ook kunnen moeders van kinderen met een beperking niet buitenshuis werken vanwege de zorg voor hun gehandicapte kind. 2Mothers wil hier iets aan doen door deze moeders thuis aan het werk te helpen waardoor zij eveneens recht hebben op een ziektekostenverzekering. ​In Bangladesh werkt 2Mothers samen met CJWBD, Corr de Jute Works Bangladesh (zie www.cjwbd.com). Dit is een grote fair trade organisatie in Bangladesh waar al veel moeders werken. Zij vervaardigen woon- en gebruiksartikelen van jute. In samenwerking met 2Mothers leidt CJWBD moeders op wiens kinderen een beperking hebben. De moeders maken vloerkleden, poefs, manden, hangmatten etc van jute. 2Mothers zorgt vervolgens voor de internationale verkoop. De winst van de verkoop van deze producten komt vervolgens weer ten goede aan de gezinnen in Bangladesh doordat dit geld terug vloeit naar The Thom Foundation. Een stichting die al meer dan 10 jaar wereldwijd projecten gericht op kinderen met een beperking steunt in o.a. Bangladesh. (Zie www.thethomfoundation.nl) ​De ambitie van 2Mothers is dat jaarlijks steeds meer moeders van kinderen met een beperking aan het werk worden geholpen om een onafhankelijk bestaan op te bouwen. En daarnaast om geld te generen voor TTF zodat zij projecten kan blijven steunen.
Stichting DierenLot

Stichting DierenLot

Hulp voor dieren in Nederland
Dieren in nood hebben onze hulp hard nodig
Gekozen door Liza Sokol
Ook in Nederland worden veel dieren afgedankt, mishandeld en verwaarloosd. Dieren in nood hebben onze hulp hard nodig. Stichting DierenLot helpt door o.a. samen te werken met, en financiele steun en hulp in natura te bieden aan ruim 300 kleinere lokale en regionale dierenhulporganisaties in Nederland, waar duizenden vrijwilligers zich actief inzetten voor het verzorgen van de dieren. Het gaat hierbij om huis- en gezelschaps, zwerf- en natuurdieren. Samen met hen geeft de stichting dieren in nood een betere en veilige toekomst.
Dierenambulances zijn hierin onmisbaar, DierenLot helpt daarbij door dierenambulances gratis in bruikleen te geven. Inmiddels rijden er al meer dan 150 dierenambulances rond in Nederland, ook bij u in de buurt! Meer informatie is te vinden op www.dier.nu