Van Riel

Ook zo'n mooie Fair Flora plant in huis?

Of zelf Fair Flora producten aanbieden?

 

 

Van Riel Sierplantenkwekerij

Siergrassen

 

 

Ontmoet de kweker

Wij zijn Leo en Patricia van Riel, en samen met een klein maar super gemotiveerd team kweken wij siergrassen. Wist je dat er wel 9000 soorten grassen bestaan? Van de Noordpool tot de Zuidpool, overal komen grassen voor. Na een jarenlange zoektocht en uitgebreide testen, zijn wij tot een selectie gekomen van 100 mooie soorten die goed groeien in Europa. Deze soorten worden met liefde en vakmanschap gemaakt op onze kwekerij in Noord Limburg.

Onze kwekerij

Van Riel Sierplantenkwekerij is opgericht in 1985, en in de loop der jaren steeds een stukje uitgebreid. Momenteel hebben we 1 ha kas en 1,5 ha buitenvelden, waarop siergrassen in diverse kleuren, vormen en maten worden gekweekt. Gras is groen? Nee hoor, wij hebben ook rode, gele, blauwe en zelfs zwarte grassen! Als echte natuurliefhebbers hebben we de randen van de kwekerij divers beplant. Zo hebben we aan een zijkant, grenzend aan een akkerbouwperceel, een 10 meter brede singel aangelegd met inheemse struiken en bomen, die een schuilplaats biedt aan verschillende kleine diersoorten. En aan de voorkant, grenzend aan een nieuwbouwwijk, hebben we een lange border aangeplant met siergrassen gecombineerd met bloeiende vaste planten en heesters. Een compliment van buurtbewoners is dan ook dat ze graag een blokje om lopen of rijden, om van al dat moois te kunnen genieten! Van Riel wordt jaarlijks gecontroleerd door MPS op verschillende kwaliteits-, sociale- en milieuaspecten. Het MPS-nummer is  800659, via www.volgjebloemofplant.nl is te zien wat deze certificaten inhouden.

Ook zo'n mooie Fair Flora plant in huis?

Of zelf Fair Flora producten aanbieden?

Onze Fair Flora producten

Siergrassen horen tot de vaste planten. Dit zijn meerjarige, kruidachtige planten, die vaak in het najaar bovengronds afsterven en ondergronds een winterslaap houden, om vervolgens in het voorjaar weer groter en krachtiger terug te komen. Er zijn ook vaste planten die wél hun blad houden. Weg met de winterblues of voorjaarsdip; geniet van een heerlijk buitenkijkseizoen! De Carex, Nederlandse naam zegge, is hier uitermate geschikt voor. Zegge soorten worden niet hoog en zijn in veel verschillende vrolijke bladkleuren te krijgen.

Selecteer een product voor meer informatie: