Tesselaar Alstroemeria

Ook zo'n mooie Fair Flora plant in huis?

Of zelf Fair Flora producten aanbieden?

 

 

Tesselaar Alstroemeria

Snij-alstroemeria

 

 

Ontmoet de kweker

“Ik ben Rick Tesselaar, ondernemer met snijbloem alstroemeria's in Luttelgeest, Flevoland. We kweken 21 soorten alstroemeria's op een oppervlak van 7,1 hectare kas. Met ons team werken we elke dag aan kwalitatief mooie bloemen. We letten op onze milieu impact en houden ontwikkelingen in de gaten zodat we op termijn volledig onafhankelijk kunnen zijn van fossiele grondstoffen.”

Onze kwekerij

In 2016 zijn we uitgegroeid tot een kas, op 2 locaties, van 7,1 hectare. We kopen de stroom deels groen in, in 2018 wordt dit volledig. Door de uitbreiding waren we in staat een tweede warmtekrachtkoppeling (WKK) te plaatsen. We maken van gas: elektra en CO2, dit is voor ons de zuinigste manier om de alstroemeria's van warmte en licht te voorzien. In de toekomst zal dit aardwarmte of een nieuwe innovatie moeten worden. We vervangen, na afloop van de afschrijvingsperiode, onze lampen die zuiniger zijn en meer lichtopbrengst generen. Een voordeel op energiegebied. Daarnaast rijden we inmiddels in 2 volledige elektrische auto's en zoeken we zoveel mogelijk naar duurzame oplossingen in alle facetten van het bedrijf. Een ontzettend leuke uitdaging! Tesselaar Alstroemeria wordt jaarlijks gecontroleerd door MPS op verschillende kwaliteits-, sociale- en milieuaspecten. Het MPS-nummer is  600915, via www.volgjebloemofplant.nl is te zien wat deze certificaten inhouden.

Onze Fair Flora producten

Wij produceren alstroemeria's in alle kleuren en maten. Van origine heeft de alstroemeria een lange steel, deze snijden we in de kas al af zodat het snijafval weer als compost gebruikt kan worden. Onze bloemen zorgen voor een verrassend effect in een mengboeket, ze komen vaak pas later 'uit' en geven zo een heel ander effect in de bos. 

Selecteer een product voor meer informatie: