Reijm Nieuwerkerk

Ook zo’n mooie Fair Flora in huis?
Of zelf Fair Flora producten verkopen?

Reijm Nieuwerkerk

Tropische planten en snijgerbera’s

Ontmoet de kweker

Wij zijn Jaré en Johan Reijm van kwekerij Reijm Nieuwerkerk, een echt familiebedrijf vlakbij Rotterdam, waarvan wij de derde generatie zijn. Samen met ons team zijn wij dagelijks bezig met het kweken van allerlei soorten tropische planten, voornamelijk dracaena’s. Deze importeren we vooral uit Costa Rica, waar ze geen verwarming nodig hebben om ze te laten groeien. Naast onze tropische planten maken we ook heel veel verschillende soorten gerbera’s, die je overal kunt terugvinden in boeketten.
Wist je dat wij tropische planten én gerbera's kweken?
Wist je dat onze tropische planten hun leven beginnen in Midden-Amerika?

Onze kwekerij

De geschiedenis van Reijm Nieuwerkerk gaat terug tot de jaren 60 van de vorige eeuw. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de derde generatie en hebben we een team van ongeveer 60 betrokken medewerkers. Heel leuk aan ons bedrijf is de diversiteit: wij zijn namelijk heel groot in allerlei groene tropische planten, maar ook in gerbera’s in allerlei soorten, kleuren en maten. We maken wel 4,5 miljoen potplanten en 16 miljoen gerbera’s per jaar! Ook heel divers is onze manier van werken, waarin we ambachtelijk handwerk combineren met technologie. Zo hebben we camera’s die alle bloemen automatisch sorteren op lengte en dikte van de steel, maar wordt het plukken met de hand gedaan. Onze tropische groene planten kweken wij in onze kwekerij uit stekken die we van onze vaste leveranciers uit Midden-Amerika krijgen. We noemen dit trouwens wel groene planten, maar sommige soorten zijn gedeeltelijk of zelf helemaal rood! Reijm Nieuwerkerk wordt jaarlijks gecontroleerd door MPS op verschillende kwaliteits-, sociale- en milieuaspecten. Het MPS-nummer is 680379, via www.volgjebloemofplant.nl is te zien wat deze certificaten inhouden.

Ook zo’n mooie Fair Flora in huis?
Of zelf Fair Flora producten verkopen?

Onze Fair Flora producten

Bij tropische planten denk je al snel aan palmen en bananenplanten. Hoewel we deze ook hebben, zijn wij vooral groot in dracaena, ook wel drakenboom genoemd. Deze planten zijn bekend door hun stammen met waarop meerdere “koppen” met bladeren groeien. Deze bladeren zijn per soort heel verschillend: donker, licht, smal of breed, voor iedereen is er wel een geschikte dracaena te vinden. Ook goed om te weten: deze planten zijn oersterk! Ze kunnen heel goed tegen weinig water, zodat je vooral kunt genieten zonder je zorgen te maken over de verzorging.

Selecteer een product voor meer informatie: