Schefflera Gold Capella

Ook zo’n mooie Fair Flora in huis?
Of zelf Fair Flora producten verkopen?

Schefflera Gold Capella

Fair Flora score: ★★★★★

Verzorging

  • Zet de plant op een lichte tot zonnige plaats.
  • De Schefflera heeft niet veel water nodig. De grond mag iets indrogen voordat water wordt gegeven.
Fachjan - Schefflera Gold Capella top

Schefflera Gold Capella

De Schefflera wordt ook wel vingersboom genoemd, door de karakteristieke vorm van de bladeren. Er zijn erg veel soorten Schefflera: zeker 700 soorten, die variëren van 1 tot 30 meter hoog, van bomen, struiken tot lianen. Ze komen ook voor in de warmere gebieden over de hele wereld. De Gold Capella heeft donkere bladeren met “gouden” accenten. De plant ziet er wat meer uit als een boom, met duidelijk zichtbare stammen en een kruin. Het is geen heel moeilijke plant om te verzorgen: zorg voor een lichte plek en geef af en toe wat water.
Wist je dat er wel 700 soorten Schefflera bestaan?
Wist je dat je een Schefflera makkelijk kunt verzorgen?
Wist je dat de Schefflera ook wel vingersboom wordt genoemd, door de vorm van het blad?

Uniek aan deze plant

Een Schefflera is makkelijk te verzorgen, doordat hij niet continu in vochtige aarde hoeft te staan. Daarnaast kan de Schefflera ook veel licht verdragen. Een makkelijke plant dus, geschikt voor die lastige zonnige plek!

Productvariaties

Er zijn wel 700 soorten Schefflera. Wij bieden er daarvan 4 aan. Hieronder zie je de soorten die we bij Fair Flora aanbieden:

Schefflera Amate
De Amate staat bekend om zijn grote bladeren. Daarnaast heeft deze plant van onder tot boven bladgroei.
Bekijk in de catalogus
Schefflera Compacta
De Compacta heeft kleinere bladeren en een compact bladerdek bovenop drie gevlochten stammen.
Bekijk in de catalogus
Schefflera Gold Capella
De Gold Capella heeft kleinere bladeren met "gouden" accenten en een compact bladerdek bovenop drie gevlochten stammen.
Bekijk in de catalogus
Schefflera Trinette
De Trinette heeft bonte bladeren bovenop breed gevlochten stammen.
Bekijk in de catalogus

Meer weten over de kweker?

Milieu-impact

Impact per plant, 2017

Klimaatverandering
kg CO2
Bron tot en met poort kwekerij

Dit is te vergelijken met:

168 km autorijden
(gemiddelde nieuwe auto stoot ongeveer 100 g/km uit)
998 gram rundergehakt
(1 kg rundergehakt veroorzaakt 16.8 kg CO2)213 

Waterverbruik
liter
Teelt op de kwekerij

Dit is te vergelijken met:

44 planten per katoenen t-shirt
(een katoenen t-shirt gebruikt zo’n 2500 liter water)
ruim 7 minuten douchen
(gemiddeld verbruik van 7,8 liter water per minuut)

Gewasbescherming
g 1,4-DB
Emissie gewasbescherming aan lucht en water

Onze Fair Flora score

Voor alle producten heeft Fachjan 3 sterren behaald. Bekijk hieronder de uitleg daarover.

Status: behaald voor alle producten

Van het product is een actuele footprintberekening gedaan. Hiermee heeft de kweker inzicht gekregen in de milieuprestatie van het betreffende product. Dit gebruikt hij om een impactreductieplan te maken, waarmee hij verwacht een reductie van minimaal 5% in twee jaar te behalen. Daarnaast is hij transparant over de resultaten van de berekening en het reductieplan.

We hebben de footprint twee jaar uitgevoerd. We zien dat vooral energie een grote impact heeft. Dat is voor ons dan ook een speerpunt. In 2017 heeft de vergister van de buren een tijd stilgelegen, waardoor we daar geen warmte van konden afnemen. Dit heeft als gevolg dat de footprint van de 13cm iets omhoog is gegaan. Gelukkig werkt deze weer. Onze andere kas gaan we ook op deze installatie aansluiten, zodat we nog meer gas besparen. Ook zijn we bezig met een zonneveld om in onze elektriciteitsbehoefte te kunnen voorzien.

Status: behaald voor alle producten

De kweker is zich bewust van zijn plicht als ondernemer om goed om te gaan met zijn personeel en verlangt ditzelfde van zijn leveranciers. Dit bevestigt hij door de MVO-verklaring te ondertekenen.

Carlo van den Berg heeft de verklaring ondertekend. Wij zijn sociaal actief in Afrika, waar we onze stekproductie hebben. We ondersteunen daar onder andere in een weeshuis en een school. Daarnaast werken we samen met een sociale werkplaats, waar we een deel van onze planten laten oppotten.

Status: behaald voor alle producten

De kweker is er zich van bewust dat duurzaamheid verder gaat dan wat er op zijn eigen kwekerij gebeurt. Daarom koopt hij alleen veen, papier en karton in als dat van een verantwoorde oorsprong is. Daarnaast is hij actief bezig met afvalscheiding. Hoewel de kweker actief bezig is zijn impact te verlagen, zal er waarschijnlijk nog een impact zijn die (nog) niet te vermijden is. De CO2-impact die hij nog heeft, wordt daarom voor de Fair Flora-producten gecompenseerd.

Wij gebruiken geen veen: onze potgrond bestaat uit 100% kokos. Uiteraard scheiden wij ons afval. Voor planten die tijdens de teelt uitvallen scheidt onze afvalverwerker de potten en planten van elkaar, zodat dat gerecycled kan worden. Voor onze temperatuurshuishouding werken we zoveel mogelijk zonder aardgas, door restwarmte van de naastgelegen biovergister te gebruiken.

Status: Nog niet behaald

Een kwekerij heeft te maken met zijn omgeving, zoals natuur, andere bedrijven en omwonenden. Deze moeten zoveel mogelijk worden ontlast, of als het even kan zelfs beter worden van de aanwezigheid van de kwekerij. De personeelsleden, leveranciers en klanten worden hierbij ook betrokken: zij proberen transportbewegingen zoveel mogelijk te vermijden en op voor omwonenden gunstige momenten te plannen. Om de werknemers en de omliggende natuur te beschermen wordt zoveel mogelijk met natuurlijke vijanden bestreden. Overige gewasbescherming is van biologische oorsprong, waarbij alleen in noodgevallen met chemische middelen wordt gewerkt. De waterkringloop bij het bedrijf is volledig gesloten: er wordt geen water geloosd.

Ons bedrijf is in de polder gevestigd, waardoor er geen omwonenden zijn die last hebben van onze productie of van transportbewegingen. Op dit moment zijn we voor 90% over op biologische gewasbeschermingsmiddelen. De resterende 10% zijn we hard mee bezig. Ook hebben we een gesloten waterkringloop op ons bedrijf, waardoor er geen vervuiling van het water rondom ons bedrijf kan plaatsvinden. We besteden een deel van onze oppotwerkzaamheden uit aan een lokale sociale werkplaats.

Status: Nog niet behaald

Bij de productie van veel bloemen en planten wordt gebruik gemaakt van niet-hernieuwbare grondstoffen, zoals aardgas, veen en kunstmest. Voor de vierde ster wordt bij de productie van een plant gewerkt aan het enkel gebruik maken van hernieuwbare grondstoffen. Zo worden groene stroom en groen gas gebruikt, wordt maximaal 25% veen en kunstmest gebruikt.

Onze verwarming hebben we zoveel als mogelijk overgezet op restwarmte van de naastgelegen biovergistingsinstallatie. Het overige wordt echter nog met aardgas verwarmd. We hebben geen groene stroom. In plaats daarvan hebben we plannen een eigen zonneveld aan te leggen, om zo in onze behoefte te voorzien. Veen gebruiken wij allang niet meer: we kweken volledig op kokosgrond. Kunstmest vervangen is nog heel lastig. Daarom richten we ons nu op het gebruik ervan zoveel mogelijk te beperken.

Ook zo’n mooie Fair Flora in huis?
Of zelf Fair Flora producten verkopen?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Contact

Fair Flora
World Horti Center
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
+31 174 352 069
contact@fair-flora.com

© Fair Flora 2019