Kwekers Fair Flora sponsoren rozenfestival Lottum

Kwekers Fair Flora sponsoren rozenfestival Lottum

Het rozendorp Lottum trekt internationaal bekijks vanwege het grote bloemenfestival, dat om het jaar plaats vindt. Dit jaar sponsoren de kwekers van Fair Flora met planten het festival, waardoor er een extra dimensie wordt toegevoegd tussen al het snijbloemgeweld. Het rozenfestival is te bezoeken van 10 augustus tot en met 13 augustus 2018, waar 22 topbloemisten zorgen voor diverse schitterende arrangementen in het dorp. In totaal worden er 170.000 snijbloemen verwerkt.

Fair Flora is een uniek consumentenlabel, dat speciale eisen stelt aan de duurzaamheid van het productieproces en de gezondheid van de medewerkers die bij dat proces betrokken zijn. Momenteel werken negen telers onder het label, te weten Fachjan, Bestplant, Reijm Nieuwerkerk, Smit Kwekerijen, Tesselaar Alstroemeria, Ubink, Van Riel, Van der Hoorn Orchideeën en VDE Plant. Eind van dit jaar verwacht Fair Flora te bestaan uit twintig tot vijfentwintig telers.

De focus ligt de komende maanden vooral op de Cash & Carry. Al eerder werd bekend dat bloemisten zeer blij zijn met het label, omdat ze daarmee een consumentenmerk in handen hebben waarmee ze duurzame en eerlijke bloemen en planten kunnen aanbieden aan hun publiek. Met de sponsoring van het rozenfestival in Lottum willen de kwekers Fair Flora dit nog eens onder de aandacht brengen.