Jouw groene guilty pleasures zijn goed voor lichaam en geest

Fair Flora - Kamerplanten zijn goed voor je gezondheid

“Eén nieuwe ficus. Meer niet”. Je hoort het jezelf zeggen. Voor de zoveelste keer. Eenmaal aangekomen bij de kassa van het plantencentrum moet je even op adem komen van het duwen van je kar die inmiddels zwaar beladen is met sansevierias, peperomias, cactussen en natuurlijk een dracaena voor een tropische touch. Voordat je met een licht schuldgevoel je pinpas uit je portemonnee trekt, gris je nog snel een Senecio Himalaya mee.

Maak je geen zorgen, het feit dat jouw 50m2 grote appartement steeds meer op een urban jungle begint te lijken en er net genoeg ruimte is op je bureau om een laptop neer te zetten, is volledig verantwoord. Kamerplanten zijn namelijk positief voor zowel lichaam als geest.

Kamerplanten verminderen stress

Fair Flora - Kamerplanten verminderen stress

Onderzoekers promoten de voordelen van (het verzorgen van) planten al decennialang. En met een goede reden. Studies tonen keer op keer aan dat buiten en binnen tuinieren zorgen wegneemt, kalmerend werkt en stress reduceert. In dit onderzoek werd een aanzienlijke verlaging van de bloeddruk van twintigers geconstateerd nadat een computergerelateerde taak werd opgevolgd door het verzorgen van kamerplanten.

De aanwezigheid van groen verhoogt de productiviteit

Planten zorgen voor een verbetering van je productiviteit. Zelfs een simpele handeling als uit het raam kijken en een boom of plant zien kan al helpen. Maar zeker in grote kantoren in stedelijke gebieden ontbreekt het nog wel eens aan uitzicht, of überhaupt een raam. Handig om te weten voor de volgende keer dat je baas of één van je collega’s je vreemd aankijkt als je een nóg een succulent op je bureau neerzet.

Planten produceren schone lucht

Planten helpen ons letterlijk om te ademen. Ze produceren zuurstof. Daarnaast zijn er planten die nog een stapje verder gaan dan dat. Die filteren giftige stoffen uit de lucht. En gezien het feit dat we het grootste deel van ons leven binnen doorbrengen, is dat geen overbodige luxe.

Fair Flora - Eerlijke en duurzame planten - Luchtzuiverende planten

Eerlijke planten

Wees dus gerust: vanaf nu kun je jouw groene guilty pleasures volledig rechtvaardigen! Weg schuldgevoel. Wil je je nog beter voelen? Let bij je volgende bezoekje aan het plantencentrum dan op of je de labels van Fair Flora ziet. Die planten zijn namelijk niet alleen goed voor jouw lichaam en geest, maar ook voor de planeet én de mensen die ze kweken!