Herroepingsrecht

Retourrecht

Bestelling ontvangen, maar toch niet naar wens? Lees hieronder hoe we dit kunnen oplossen!

Retourneren van planten

Producten die u via deze webwinkel koopt hebben slechts een beperkte houdbaarheid. Het wettelijke herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. Wij snappen echter dat een plant misschien toch niet helemaal bij u past. Wij willen daarom de plant terugnemen, mits aan bepaalde voorwaarden is voldaan:

  • U neemt zo snel mogelijk, maar maximaal 3 dagen na ontvangst van de plant contact met ons op via .
  • U volgt de aanwijzingen op die wij u geven, om ervoor te zorgen dat de plant weer in goede staat bij ons terugkomt. Wij kunnen bijvoorbeeld vragen om de plant een beetje water te geven en niet buiten neer te zetten.
  • U draagt er zorg voor dat de plant binnen 7 dagen na ontvangst weer bij ons binnen is.

U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Retourneren van niet-levende producten

Voor producten anders dan planten, bijvoorbeeld los gekochte potten of plantenvoeding, heeft u het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via . U kunt ook gebruik maken van het Formulier-voor-herroeping. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.