Fachjan compenseert 1,9 miljoen kilo CO2-uitstoot door aanplanten bamboe

Bamboo Village Uganda - Fachjan to compensate 1.9 million kilos of CO2

Fachjan compenseert 1,9 miljoen kilo CO2-uitstoot door aanplanten bamboe

Fair Flora kweker Fachjan heeft zich aangesloten bij het Bamboo Village Uganda project, een initiatief dat consumenten en bedrijven in staat stelt om CO2-uitstoot te compenseren middels het aanplanten van bamboe in Oeganda.

Het aanplanten van bamboe draagt rechtstreeks bij aan de strijd tegen klimaatverandering. Bamboe is een uitstekende opslagplaats voor CO2, het belangrijkste broeikasgas dat verantwoordelijk is voor de opwarming van de Aarde. Fachjan compenseert maar liefst 1,9 miljoen kilo CO2. Daar kan meer dan 7 duizend vierkante meter bamboe mee worden geplant.

Bamboo Village Uganda vecht niet alleen tegen de opwarming van de Aarde, maar biedt de inwoners van Oeganda ook een kans op een betere toekomst. Het project zorgt voor werkgelegenheid en een veilig en duurzaam onderdak door middel van het bouwen van huizen.

Vermindering ecologische voetafdruk

Door deelname aan het Bamboo Village Uganda project neemt Fachjan wederom een belangrijke stap in het realiseren van een zo duurzaam mogelijke kwekerij. Het bedrijf compenseert niet alleen zijn voetafdruk, maar verlaagt deze ook met succes. De kas van 57 duizend vierkante meter waar de planten groeien, wordt met aardwarmte verwarmd en het dak is voorzien van zonnepanelen, wat het gebruik van fossiele brandstoffen enorm vermindert. Daarnaast brengt het hypermoderne irrigatiesysteem de hoeveelheid water die gebruikt wordt aanzienlijk omlaag.

Lees hier meer over de duurzaamheidsinitiatieven van Fachjan.

Sluit je aan in de strijd tegen klimaatverandering

Ben je een kweker en wil jij ook bijdragen aan een groenere planeet en een beter leven voor mensen in Oeganda? Lees hier alles over de mogelijkheden voor het compenseren van je CO2-uitstoot in Bamboo Village Uganda.

Wil je meer weten over de opties om je aan te sluiten bij de groeiende groep duurzame kwekers van Fair Flora? Neem contact met ons op.

Bamboo Village Uganda - Fachjan to compensate 1.9 million kilos of CO2