BloomTradeCenter verkoopt Fair Flora-producten

Bloomcoop

BloomTradeCenter verkoopt Fair Flora-producten

Een volledig transparant inkoopsysteem, dat is waar inkoopcoöperatie Bloomcoop naar zocht. Die zoektocht heeft geresulteerd in de online marktplaats BloomTradeCenter, waar bloemist en teler direct aan elkaar worden gekoppeld. Ook de producten van Fair Flora-telers worden hier voortaan aangeboden.

BloomTradeCenter is een online marktplaats waar telers hun snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en bloem- en plantaccessoires direct kunnen aanbieden aan bloemisten. Vervolgens kunnen de bestellingen direct worden bezorgd bij de bloemist of worden opgehaald bij één van de veilingen of pick-up points. Aangesloten bloemisten betalen een abonnement om gebruik te maken van de marktplaats. “Bloemisten nemen via Bloomcoop en BloomTradeCenter het heft in eigen handen. Maar daar zitten ook grote voordelen aan voor de telers”, zegt Peter de Monyé namens Bloomcoop. De Monyé ontwierp de software achter het BloomTradeCenter. “Er zit geen verborgen opslag in voor bloemisten of onverwachte toeslagen. Dat is ons verdienmodel niet. We willen de inkoop van bloemen volledig transparant maken.”

Keten wordt ingekort

De Monyé geeft aan dat digitaal inkopen nieuw is. “Je merkt dat iedereen nog moet wennen aan dit soort nieuwe systemen. Maar wat er door dit platform ontstaat, is dat teler en bloemist direct met elkaar in contact komen. De keten wordt dus enorm ingekort. Telers krijgen daardoor sneller feedback van de eindgebruiker, wat waardevolle informatie oplevert voor de teelt.” Ook de producten van Fair Flora-telers worden in het aanbod opgenomen. Ze krijgen
zelfs een eigen indicatie, net als bijvoorbeeld de bloemen met een MPS A+-keurmerk. “Fair Flora past perfect binnen dit concept. Aangesloten bloemisten en ook de markt stellen steeds hogere eisen aan duurzaamheid en eerlijke handel. Onze visie is hetzelfde: maak transparant wat er gebeurt en waar de kosten worden gemaakt. Dat is veel eerlijker”, aldus De Monyé.

Bloomcoop