Martine Reijm

Wij als mensen hebben de natuur nodig, maar de natuur heeft ons ook nodig

Een mooie natuur om je heen kan zo veel met je doen. Het leert je waarderen in wat voor wonderlijke wereld we leven, maar we hebben het ook nodig. Met zijn allen houden we de wereld in stand. Dit kunnen we nog wel eens uit het oog verliezen. Wij als mensen hebben de natuur nodig, maar de natuur heeft ons ook nodig. Door middel van Fair Flora brengen we dit onder de aandacht bij iedereen die een Fair Flora plant of bloem koopt. En we kunnen helpen wat terug te doen aan de natuur. Door de goede doelen, geven we wat terug en we zorgen voor meer aandacht voor duurzaamheid en hoe we om gaan met de aarde.

Ambassadeur Ik zelf houd erg van duiken en tijdens het duiken ben ik erachter gekomen dat niet alleen boven water er een hele mooie natuur is, maar onder water is er ook heel veel moois te beleven en is het echt een hele andere wereld. Een van de mooiste dieren vind ik de schildpad en ik hoop dan ook zeker om ooit nog eens een schildpad tegen te komen terwijl ik aan het duiken ben. Maar je hoort veel verhalen over de moeilijkheden die schildpadden hebben om te overleven. Ik ben zelf een dochter van een kweker en wij importeren onder andere planten uit Costa Rica. Ik ben hier dan ook meerdere keren geweest en heb er ook een jaar gestudeerd. In Costa Rica viel het mij op dat wij als mens veel invloed hebben op de natuur en het voortbestaan er van. Met Fair Flora kunnen wij een meehelpen aan het beschermen van de natuur door middel van de goede doelen. Een project dat ik vanuit Fair Flora wil ondersteunen heeft dit als doel. La Tortuga Feliz is een organisatie in Costa Rica die de schildpadden beschermt met behulp van de lokale bevolking. De bevolking wordt geleerd hoe belangrijk het is om de schildpadden te beschermen en te zorgen dat de nesten van de schildpadden niet worden geplunderd. De bevolking krijgt hierdoor een inkomen, waardoor het voor hen ook minder noodzakelijk is om de nesten van de schildpadden te plunderen, dus dat is een win-win situatie.

Werkgebied Op dit moment ben ik bezig met het afronden van mijn studie Information Sciences. Hiernaast werk ik als business informatie analist bij een verzekeringsmaatschappij. Hier houd ik mij bezig met het onderhoud en beheer van het crm-programma. Nadat ik mij studie heb afgerond wil ik ook helpen bij Fair Flora, maar het hoe en wat is nog niet bekend. Dit gaan we bekijken, nadat ik mijn studie heb afgerond.