Marloes Fröling

Samen staan we sterk
De relatie tussen mens en natuur is cruciaal. Zonder alles wat de natuur ons biedt kunnen wij niet bestaan. Het is daarom onze verantwoordelijkheid de footprint die we op aarde achterlaten te verkleinen. Maar waar begin je? Ik geloof in ‘samen staan we sterk’. In het zoeken naar de juiste balans, waarin planten een belangrijke sleutelrol spelen. Fair Flora brengt, door het vormen van een platform tussen kwekers en consumenten, eerlijke en duurzame producten de wereld in.

Ambassedeur Een project dat ik vanuit Fair Flora wil ondersteunen is ‘Work with Nature’. Zij staan voor het beschermen en herbebossen van het regenwoud in Costa Rica, met aandacht voor educatie en onderzoek. De Sustainable Development Goals ‘Climate action’ (nr 13) en ‘Life on land’ (nr 15), zijn hiermee nauw verbonden en zou ik samen met ‘Responsible consumption and production’ (nr 12) graag willen uitdragen.

Werkgebied Vanuit de studie tropische bosbouw ben ik via de opleiding milieukunde doorgerold in de wereld van levenscyclusanalyses. In zo’n analyse worden allerlei verschillende milieu categorieën meegenomen, waarmee uiteindelijk de gehele milieu-impact van een plant berekend worden. Samen met de sociale aspecten die komen kijken bij het kweken van planten, wordt deze milieu-impact meegenomen in de marketing van mooie, eerlijke en duurzame producten; Fair Flora.