Marleen van Arendonk

Groen en goed zakendoen als basis
” Van jongs af aan heb ik me bezig gehouden met ‘moeder aarde’. Aardrijkskunde was één van mijn favoriete vakken en ik heb veel van de wereld, uiteenlopende culturen en natuurlandschappen gezien en er over gelezen. ‘Verbeter de wereld en begin bij jezelf! Wanneer iedereen zich aan dit motto houdt, dan kunnen we gezamenlijk toch nog meer krachten bundelen! Toen het Fair Flora initiatief aan me werd geïntroduceerd, was ik direct enthousiast en heb JA gezegd om als ambassadeur op te treden. Ik sta achter de betrokkenheid van de kwekers van Fair Flora die het duurzaam kweken van bloemen en planten als gezamenlijk uitgangspunt hebben. Voor kopers van bloemen of planten zou de voorwaarde van groen & goed zakendoen als basis moeten gelden, en de vraag hiernaar neemt alsmaar toe. Grote plus is de extra positieve, menselijke en milieu-bijdrage; want Fair Flora combineert het goede van beide door bij aankoop van een Fair Flora bloem of plant een donatie te doen aan één van de goede doelen waaronder deze: 2Mothers.

Ambassadeur In de lijn van mijn moederschap van een gezonde tweeling hier in Nederland, ondersteun ik Stichting 2Mothers in Bangladesh. Zij is erop gericht om moeders van kinderen met een beperking op weg te helpen naar financiële onafhankelijkheid. ​Gezinnen met een kind met een beperking hebben grote behoefte aan gezondheidszorg. Deze zorg is vaak onbereikbaar omdat ouders niet verzekerd zijn en geen geld hebben voor fysiotherapie en hulpmiddelen zoals rolstoel e.d. Buitenshuis werken is ook al lastig voor moeders in verband met de zorg voor hun gehandicapte kind. 2Mothers wil hier iets aan doen door deze moeders thuis aan het werk te helpen. Daardoor hebben zij eveneens recht op een ziektekostenverzekering.

​De moeders maken vloerkleden, poefs, manden, hangmatten etc. van jute. 2Mothers zorgt vervolgens voor de internationale verkoop. De winst van de verkoop op deze producten komt vervolgens weer ten goede aan de gezinnen in Bangladesh doordat dit geld terug vloeit naar The Thom Foundation. Een stichting die al meer dan 10 jaar wereldwijd projecten gericht op kinderen met een beperking steunt o.a. dus in Bangladesh. (Zie www.thethomfoundation.nl) ​

Werkgebied Als ambassadeur van Fair Flora verwacht ik mijn netwerk in de sierteelt sector en overige relaties te kunnen laten samensmelten met zowel de groene bloemen- als plantenkwekers als met de diverse goede doelen. Naast netwerker ben ik volop inzetbaar om allerhande marketing en dus organisatorische zaken voor Fair Flora voor mijn rekening te nemen. Zo stond ik in de stand van Fair Flora tijdens de KICK OFF-deelname aan de TREx beurs in Nieuwegein. Ik spreek mijn vertrouwen uit op het effect van meer aandacht voor ‘moeder aarde’.  Groen & goed zakendoen daar houd ik van!