Hanneke Ubink

Samenwerken om te verbeteren
” Ik ben van mening dat wij van geluk mogen spreken dat we op deze prachtige aardbol mogen leven. Helaas gaan we hier niet altijd even netjes mee om.¬† Het plantje wat wij kopen in het tuincentrum lijkt wel groen aan de buitenkant, maar is dit nu wel echt zo? Fair Flora probeert hier duidelijkheid in te scheppen. Dit is ook precies de reden waarom ik zo enthousiast was toen zij mij gevraagd hebben als ambassadrice.

Ambassadeur Als ambassadrice van Fair Flora hoop ik dat wij een stap kunnen maken binnen de bloemen en planten wereld en open en eerlijk het gesprek met elkaar kunnen voeren over hoe we dit doen en hoe dit in de toekomst nog beter kan.

Een doorn in het oog binnen de plantensector, maar ook binnen mijn eigen huishouden, is de grote hoeveelheid plastic afval die we produceren. Naast de verpakkingsmaterialen en plastic verbruiksmiddelen bevindt zich ook plastic in onze kleding (fleece, nylon, acryl, polyester) en zelfs in verzorgingsmiddelen, deze komen door het gebruik en wassen hiervan via onze afvoer in het riool terecht. Maar omdat de deeltjes zeer klein zijn kan de rioolwaterzuiveringsinstallatie deze niet filteren en komen deze in onze natuur terecht. Doordat dieren en vissen in zee deze deeltjes weer eten komen deze ook in onze voedselketen terecht. Plastic soup foundation steunt initiatieven om een einde aan de zogenoemde soup van plastic in onze oceanen tegen te gaan en te voorkomen.

Werkgebied Ik ben werkzaam bij handelsbedrijf Ubink, een kweker van cactussen en succulenten. Ik richt me voornamelijk op onze kwekerij in het buitenland en voer de footprintberekening uit. Ik zet mijn kennis van de sector graag in om Fair Flora verder te brengen.”